De beoefening en de studie van Kukishinden Amatsu Heihō (九鬼神伝天津兵法) is toegankelijk voor iedereen die gezond is in lichaam en geest. Wie geïnteresseerd is en kennis wilt komen maken kan altijd vrijblijvend deelnemen aan enkele lessen. Dit kan in vrijetijds- of sportkledij. Voor wie zich daarna verder op regelmatige basis wil toeleggen op de beoefening, zal verzocht worden lid te worden van de Kukishinden Shōbukyoku (九鬼神伝尚武部局). Als lid heb je de mogelijkheid om de Bujutsu (武術) te kiezen die je wilt beoefenen. Traditioneel is het echter aanbevolen dat je begint met Kukishin Ryū Bōjutsu (九鬼神流棒術).

Het lidgeld bedraagt 220 € per jaar, een verzekering is hierbij inbegrepen. Als lid zal men ook het gepaste uniform dienen te dragen. Het uniform is uitgezonderd de brede gordel (Kaku Obi - 角帯) waarvan men de kleur zelf mag bepalen, voor alle leerlingen hetzelfde. Het uniform voor leerlingen bestaat uit het volgende:

  • Witte hoofdband (Hachimaki - 鉢巻)
  • Een donker blauwe oefenvest (Keikogi - 稽古着)
  • Een brede gordel (Kaku Obi - 角帯)
  • Een donker blauwe Japanse wijde broek (Umanori Bakama - 馬乗袴)
  • Een donker blauw of zwart Japans schoeisel (Tabi - 足袋)

Naast een uniform zal men buiten de beoefening van Kukishin Ryū Taijutsu (九鬼神流体術) of ongewapende technieken, ook over enkele oefenwapens dienen te beschikken. Welke men juist nodig heeft hangt uiteraard af van welke Bujutsu (武術) men wilt beoefenen maar een houten zwaard (Bokutō - 木刀) is gewoonlijk één van het eerste dat men nodig heeft aangezien haast elke beoefening een partner (Uchidachi - 打太刀) vraagt die gewapend is met een zwaard. Iedereen is vrij om deze benodigdheden naar eigen wensen aan te schaffen en daar waar nodig kunnen wij bijstaan met advies. De benodigdheden kunnen eveneens aangeschaft worden via de Kukishinden Shōbukyoku (九鬼神伝尚武部局).